Technik technologii żywności |
![]() |
![]() |
środa, 02 lutego 2022 00:00 | |
Szkoła Branżowa II stopnia kształcąca w zawodzie: Technik technologii żywności Symbol cyfrowy zawodu: 314 403
Kształcenie w tym typie szkoły jest skierowane dla absolwentów branżowych szkół I stopnia lub zasadniczej szkoły zawodowej w zawodach: cukiernik, piekarz, przetwórca mięsa, przetwórca ryb, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego. Nauka w Branżowej Szkole II stopnia trwa dwa lata. Umożliwi absolwentom nabycie umiejętności z drugiej kwalifikacji oraz uzyskanie wykształcenia średniego branżowego, a po zdaniu egzaminu zawodowego uzyskanie dyplomu technika, a także po zdaniu egzaminu maturalnego uzyskanie świadectwa dojrzałości. W Branżowej Szkole II stopnia jest realizowana druga kwalifikacja cząstkowa wyodrębniona w zawodzie technik technologii żywności, tj. SPC.07. Organizacja i nadzorowanie produkcji wyrobów spożywczych. Technik technologii żywności zajmuje się:
Kariera zawodowa:
Szkoła oferuje:
Serdecznie zapraszamy!
|