Cukiernik 2018/2019
Szczegółowy harmonogram KKZ Cukiernik na II semestr PDF Drukuj

W załączeniu szczegółowy harmonogram zajęć w drugim semestrze kwalifikacyjnego kursu zawodowego Cukiernik.

Załączone pliki:
Pobierz (HARMONOGRAM KKZ ii sem.pdf)HARMONOGRAM KKZ ii sem.pdf125 Kb
 
Terminy zjazdów w II semestrze KKZ PDF Drukuj
poniedziałek, 18 stycznia 2016 10:39

Terminy zjazdów w 2 semestrze kwalifikacyjnego kursu zawodowego cukiernik.

 

 

DATY ZJAZDÓW

22-24.01.2016

29-31.01.2016

05-07.02.2016

12-14.02.2016

22-24.02.2016

26-28.02.2016

04-06.03.2016

11-13.03.2016

18-20.03.2016

01-03.04.2016

08-10.04.2016

15-17.04.2016

22-24.04.2016

 
Kwalifikacyjny kurs w zawodzie Cukiernik PDF Drukuj
wtorek, 06 października 2015 12:33

Kwalifikacyjny kurs zawodowy to kurs prowadzony według programu nauczania uwzględniającego podstawę programową kształcenia w zawodach w zakresie jednej kwalifikacji. Minimalna liczba godzin kształcenia na tymkursie jest równa minimalnej liczbie godzin kształcenia zawodowego określonej w podstawie programowej kształcenia w zawodach dla danej kwalifikacji.

Ukończenie tego kursu umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie, w zakresie danej kwalifikacji, przeprowadzanego przez okręgową komisję egzaminacyjną. Osoba, która ukończy kwalifikacyjny kurs zawodowy i zda egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzie w zakresie danej kwalifikacji, otrzymuje świadectwo potwierdzające kwalifikacje w zawodzie.

Dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w określonym zawodzie będzie mogła otrzymać osoba, która posiada poziom wykształcenia wymagany dla danego zawodu (odpowiednio wykształcenie zasadnicze zawodowe lub średnie) oraz zda egzaminy z zakresu wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie, czyli posiada świadectwa potwierdzające uzyskanie kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie.

Kwalifikacyjne kursy zawodowe są organizowane w formie zaocznej (zajęcia odbywają się co najmniej raz na 2 tygodnie przez 2 dni). Programy oraz wymiar godzin kursów kwalifikacyjnych są zgodne z podstawami programowymi kształcenia w danym zawodzie. Czas trwania kursu wyrażony jest w godzinach do zrealizowania.

 

Zajęcia edukacyjne organizowane na kursie to:

 

Lp.

Obowiązkowe zajęcia edukacyjne

Liczba godzin

w okresie nauczania*

(zaocznie)

Kształcenie zawodowe teoretyczne

1

Technika w produkcji cukierniczej

65
2

Technologie produkcji cukierniczej

140
3

Działalność gospodarcza w przetwórstwie

35
4

Język obcy w produkcji cukierniczej

20

Łączna liczba godzin na kształcenie zawodowe teoretyczne:

260

Kształcenie zawodowe praktyczne

5

Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym

– zajęcia praktyczne

50
6

Procesy produkcji wyrobów cukierniczych

340

Łączna liczba godzin na kształcenie zawodowe praktyczne:

390

Łączna liczba godzin na kształcenie zawodowe:

650

Ukończenie kwalifikacyjnego kursu zawodowego umożliwia przystąpienie do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie cukiernika.

W trakcie kształcenia uczestnik kursu będzie mieć możliwość zdobycia umiejętności takich jak produkcja:

-pralin

-karmelu

-czekolady

-marcepanu

-ciast i ciasteczek

-pieczywa cukierniczego

-deserów

-lodów

Ponadto na naszych zajęciach zdobędziecie wiedzę z zakresu:

-dekorowania wyrobów cukierniczych

-obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów cukierniczych

Nasza szkoła wyposażona jest w niezbędny sprzęt do produkcji i ekspedycji wyrobów cukierniczych.

Chciałbyś oczarować swoich znajomych doskonałymi wypiekami? a może znaleźć pracę w renomowanej cukierni?

Jeśli tak to ten kurs jest właśnie dla Ciebie.

Przyjdź i sprawdź.

Kwalifikacyjne kursy zawodowe – kluczem dla Twojej PRZYSZŁOŚCI.




 
Harmonogram zajęć KKZ Cukiernik PDF Drukuj
czwartek, 01 października 2015 08:25
W załączeniu harmonogram zajęc kwalifikacyjnego kursu zawodowego cukiernik.
 
« pierwszapoprzednia123następnaostatnia »

Strona 3 z 3

 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad