Erasmus+
Lista uczniów zakwalifikowanych do projektu „Smaki Europy - mobilność techników żywienia” PDF Drukuj
piątek, 02 lipca 2021 11:47

Lista uczniów zakwalifikowanych do projektu
„Smaki Europy - mobilność techników żywienia”
nr. 2020-1-PL01-KA102-081277
termin wyjazdu: 05.09.2021 - 18.09.2021

Technik żywienia/ kucharz/ cukiernik

L.p.

Nazwisko i imię

Klasa

1

Bednarski Paweł

1SBK

2

Kaczan Maja

1 SBC

3

Karvatska Alina

1TŻ

4

Kowalik Oliwia

3 TŻ

5

Kozdroń Patrycja

2 TŻ

6

Lech Daniel

1SBK

7

Lisewska Emilia

2 TŻ

8

Naróg Natalia

3 TŻ

9

Olech Ewelina

4TŻ

10

Oniszczuk Krystian

1SBK

11

Pawlaczyk Gabriela

2TŻp

12

Piekarski Dawid

2 TŻ

13

Samborska Daria

1SBC

14

Samolej Martyna

2 TŻ

15

Siwiec Julia

2 TŻ

16

Szadura Natalia

1 SBC

17

Świderczuk Aleksandra

2 TŻ

18

Włoch Angelika

2 TŻ

19

Zając Monika

1 SBC

 

Wszystkim zakwalifikowanym gratulujemy.
 
Jednocześnie informujemy, że na platformie  TEAMS powstanie grupa, na której będzie można uzyskać informacje o dokumentach niezbędnych do wyjazdu (dowód osobisty lub paszport oraz karta EKUZ - Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego - należy wyrobić ją samodzielnie w oddziale NFZ - osobiście lub drogą mailową).
 
Wymagane dokumenty trzeba będzie okazać na zebraniu w sprawie wyjazdu, które wstępnie planowane jest na sierpień 2021 - dokładana data zostanie ustalona i podana do wiadomości.

 

 
Polskie tradycje w greckiej odsłonie - Dzień ojca PDF Drukuj
wtorek, 22 czerwca 2021 08:00

logo_zs1.jpg   

 
 
 
 
 

W Polsce – DZIEŃ OJCA obchodzony jest 23 czerwca.

W Grecji – DZIEŃ OJCA  jest świętem ruchomym i obchodzony jest corocznie w trzecią niedzielę czerwca. W tym roku był to 20 czerwca.

Tradycja obchodzenia Dnia OJCA w Grecji niewiele różni się od tej polskiej. Niezależnie od tego gdzie jesteśmy czy mieszkamy, powinniśmy pamiętać o tym dniu i złożyć swoim tatom najszczersze życzenia.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!

 

 
Smaki Europy - Rekrutacja PDF Drukuj
poniedziałek, 21 czerwca 2021 04:00

ZAGRANICZNE PRAKTYKI ZAWODOWE

w ramach projektu PO WER na zasadach ERASMUS+

 
„Smaki Europy - mobilność techników żywienia ” 
 
Projekt nr 2020-1-PL01-KA102-081277 
 
realizowany ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+
 
Dziś, czyli 7 czerwca 2021 rozpoczyna się rekrutacja uczniów
do udziału w projekcie „Smaki Europy - mobilność techników żywienia”.
Projekt jest skierowany do uczniów klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz szkoły branżowej na kierunku kucharz/cukiernik.
Termin składania formularzy zgłoszeniowych: 30 czerwca 2021 r.
 
Projekt skierowany jest do 24 uczniów naszej szkoły z kierunków:
- Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych,
-  Kucharz/ cukiernik.
 
Osoby, które zakwalifikują się do udziału w projekcie będą uczestniczyć w szeregu działań m.in. w zagranicznych praktykach zawodowych, które odbędą się już we wrześniu 2021 roku w Grecji i będą trwać dwa tygodnie. W trakcie praktyk uczniowie pracować będą w greckich przedsiębiorstwach zgodnie ze swoim kierunkiem kształcenia. Dodatkowo w dni wolne od pracy uczniowie uczestniczyć będą w wielu wycieczkach i atrakcjach przygotowanych przez naszą grecką organizację partnerską.
Zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji.
Wypełnione formularze rekrutacyjne prosimy składać w sekretariacie szkoły. W przypadku ucznia niepełnoletniego niezbędny jest również podpis rodzica/opiekuna prawnego.
 
Agnieszka Romanek
Anna Kołodziejczyk
 
Szczegółowe informacje o projekcie, regulamin rekrutacji oraz formularz zgłoszeniowy w załącznikach poniżej.

 

 
Praktyki zawodowe w Grecji - Rekrutacja PDF Drukuj
wtorek, 01 czerwca 2021 00:00

 

 

ZAGRANICZNE PRAKTYKI ZAWODOWE

w ramach projektu PO WER na zasadach ERASMUS+

 

„Zagraniczne praktyki szansą na konkurencyjność na rynku pracy”

 

Projekt nr 2020-1-PL01-KA102-078703

realizowany ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+

 

Dziś, czyli 22 marca 2021 rozpoczyna się rekrutacja uczniów

do udziału w projekcie „Zagraniczne praktyki szansą na konkurencyjność na rynku pracy”.

Termin składania formularzy zgłoszeniowych: 29 marca 2021 r.

 

Projekt skierowany jest do 58 uczniów naszej szkoły z kierunków:

- Technik Logistyk,

- Technik Obsługi Turystycznej,

- Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych,

-  Technik Hotelarstwa.

 

Osoby, które zakwalifikują się do udziału w projekcie jeszcze w tym roku szkolnym uczestniczyć będą w szeregu działań m.in. w zagranicznych praktykach zawodowych, które odbędą się już w czerwcu 2021 roku w Grecji i będą trwać dwa tygodnie. W trakcie praktyk uczniowie pracować będą w greckich przedsiębiorstwach zgodnie ze swoim kierunkiem kształcenia. Dodatkowo w dni wolne od pracy uczniowie uczestniczyć będą w wielu wycieczkach i atrakcjach przygotowanych przez naszą grecką organizację partnerską.

Zapraszamy do udziału w procesie rekrutacji.

 

Agnieszka Romanek

Anna Kołodziejczyk

 

Szczegółowe informacje o projekcie, regulamin rekrutacji oraz formularz zgłoszeniowy w załącznikach poniżej.

 

 
Kolejna grecka przygoda PDF Drukuj
poniedziałek, 31 maja 2021 13:43

KOLEJNA GRECKA PRZYGODA

O północy z 29 na 30.05.2021 roku kolejna grupa uczniów z NORWIDA wyruszyła podbijać świat - w ramach projektów :„Zagraniczne praktyki szansą na konkurencyjność na rynku pracy” nr. 2020-1-PL01-KA102-078703 i „Smaki Europy - mobilność techników żywienia ” nr 2020-1-PL01-KA102-081277

44 uczniów naszej szkoły  spędzi dwa tygodnie na praktykach zawodowych na słonecznym wybrzeżu Grecji w miejscowości Eratini nad Zatoką Koryncką.

ZAPRASZAMY DO RELACJI Z WYJAZDU NA FACEBOOKA!

 
« pierwszapoprzednia123456789następnaostatnia »

Strona 4 z 9

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad