Cukiernikiem być – warsztaty cukiernicze
Cukiernik to osoba o niezwykłych umiejętnościach nie tylko kulinarnych, ale i artystycznych. To osoba pomysłowa, która nie boi się eksperymentowania, a swoje wyroby obdarza doskonałym wyglądem i smakiem. Takimi umiejętnościami wykazała się młodzież, która 11.03.2017 r. próbowała swoich sił w gastronomii w czasie warsztatów cukierniczych. Tematem przewodnim było ciasto pod tajemniczą nazwą Milky Way. To leciutkie niczym chmurka ciasto zachwyciło dorosłych łasuchów. Kakaowy biszkopt przełożony wspaniałym mlecznym kremem z mleka w proszku, a całość polana czekoladową polewą... ummm pyszne!
c1
Milky Way
c2
Pojawiły się również wyjątkowe pączuszki serowe...
c3
...i ciasto drożdżowe na słono :)
Młodzież wykazała się kreatywnością, gdzie oprócz umiejętności samego wykonania i doboru smaku, pięknie podała do degustacji swoje wyroby.  Po ukończeniu kwalifikacyjnego kursu mogą pracować nawet w najlepszej cukierni w Paryżu Gontranie Cherriera.
Może teraz jest właśnie czas, żeby zacząć robić w życiu to co się lubi. Odnaleźć  w sobie miłość do wypieków i spełniać swoje marzenia jako cukiernik.
Małgorzata Motyl
 

 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad