Reformaci, słód i rodzina Vetterów

Uczniowie klasy 3 Technik żywienia i usług gastronomicznych odbyli niecodzienną wycieczkę do Browarów lubelskich. Program nauczania tego kierunku zakłada naukę produkcji napoi alkoholowych stąd nasza wizyta w tym zakładzie. Pełnoletnia młodzież zwiedziła podziemia browaru poznała historie tego miejsca oraz losy produkcji na przestrzeni lat. W krętych, niskich, zimnych i ciemnych podziemiach dawnego klasztoru Ojców Reformatów uczniowie poznali krok po kroku etapy produkcji złotego napoju zapoczątkowanej przez rodzinę Vetterów.

Monika Bąk

Małgorzata Motyl

 

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad