Lekcja przedmiotowa w Restauracji Pałacowa
W piątek 13.11.2015 r. grupa druga klasy III Technik żywienia i usług gastronomicznych realizowała zajęcia gastronomiczne w Restauracji Pałacowa w Wierzchowiskach zorganizowane przez Panią Agnieszkę Dziedzic.

Uczniowie z zainteresowaniem wysłuchali wykładu właścicielki restauracji Pani Marii Stachowicz – Cioczek na temat historii powstania Zespołu Pałacowo – Parkowego, funkcjonowania restauracji, pola golfowego oraz stadniny koni. Poznali również tajniki sztuki kulinarnej, szczególnie kuchni polskiej oraz zasady obsługi kelnerskiej. Ponadto dowiedzieli się jakie są wymagania przedsiębiorców wobec kandydatów poszukujących zatrudnienia w prestiżowych lokalach gastronomicznych.

Na zakończenie zajęć wszyscy degustowali pyszne dania serwowane w stylowych wnętrzach restauracji. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.

Opracowała: Agnieszka Dziedzic

Recenzja: Renata Gierszon

 

 

 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad