Lekcja przedmiotowa w Restauracji Pałacowa |
W piątek 13.11.2015 r. grupa druga klasy III Technik żywienia i usług gastronomicznych realizowała zajęcia gastronomiczne w Restauracji Pałacowa w Wierzchowiskach zorganizowane przez Panią Agnieszkę Dziedzic.
Uczniowie z zainteresowaniem wysłuchali wykładu właścicielki restauracji Pani Marii Stachowicz – Cioczek na temat historii powstania Zespołu Pałacowo – Parkowego, funkcjonowania restauracji, pola golfowego oraz stadniny koni. Poznali również tajniki sztuki kulinarnej, szczególnie kuchni polskiej oraz zasady obsługi kelnerskiej. Ponadto dowiedzieli się jakie są wymagania przedsiębiorców wobec kandydatów poszukujących zatrudnienia w prestiżowych lokalach gastronomicznych. Na zakończenie zajęć wszyscy degustowali pyszne dania serwowane w stylowych wnętrzach restauracji. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć. Opracowała: Agnieszka Dziedzic Recenzja: Renata Gierszon
View the embedded image gallery online at:
http://www.zsnorwid.swidnik.pl/fotogaleria/940-lekcja-przedmiotowa-w-restauracji-paacowa-#sigFreeIdfe9816254e
|