Gotuj z VIP-em i Norwidem – odcinek 4 – Hotel i restauracja „Dwór Choiny” w Kazimierzówce.

Gościem tego odcinka programu był Pan Waldemar Białowąs – wicestarosta Powiatu Świdnickiego, a uczennicą reprezentującą  naszą szkołę - Malwina Woś. Potrawy powstały pod kierunkiem Pana Mariusza Liwiaka – szefa kuchni w Restauracji „Dwór Choiny” i Pani Katarzyny Jankowskiej kucharza restauracji. Tematem przewodnim zmagań kulinarnych tego odcinka były potrawy wykwintne, na specjalne okazje: "Kaczka glazurowana polana miodem, podaną ze złocistymi kopytkami, pieczonym jabłkiem i z zasmażanymi buraczkami”, a na deser "Ciasto czekoladowe z gorącymi wiśniami”.

Dziękujemy Pani Bożenie Choinie za przyjęcie nas w Jej hotelu i restauracji a Panu staroście Waldemarowi Białowąsowi za podjęcie wyzwania kulinarnego Zapraszamy Państwa w gościnne progi „Dworu Choiny”, a wszystkich tych, którzy stoją jeszcze przed wyborem szkoły i ciekawego zawodu do naszej szkoły – do zespołu Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku.

Zapraszamy również właścicieli restauracji i hoteli , którzy chcą uczestniczyć w naszym programie „Gotuj z VIP-em i Norwidem” do kontaktowania się z sekretariatem szkoły.

Do zobaczenia w następnym odcinku „Gotuj z VIP-em i Norwidem”.

Prowadzące program: Renata Gierszon i Agnieszka Dziedzic

 

 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad