Zdrowie na talerzu |
poniedziałek, 25 marca 2019 10:39 | |||
Pierwszy dzień wiosny w Zespole Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku przyciągnął wielu uczniów do sali gimnastycznej gdzie odbywał się Konkurs kulinarny pt.„Zdrowie na talerzu". Celem jego było propagowanie zdrowego sposobu odżywiania, rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów. W zmaganiach kulinarnych wzięli udział uczniowie z klas gastronomicznych, którzy przygotowali oryginalne, piękne i pyszne sałatki, desery i przekąski. „Sposób podawania", „organizacja pracy", czy „ocena organoleptyczna" – to część kryteriów oceny potraw przygotowanych w ramach tej edycji konkursu. Wybór zwycięzcy okazał się szalenie trudny, ponieważ wszyscy uczniowie wykazali się niezwykłą kreatywnością w kuchni.
Dyrektor Zespołu Szkół Nr 1 wręczył nagrody i pogratulował zapału i umiejętności kulinarnych.
Z dumą można stwierdzić, że uczniowie mają ogromną wiedzę na temat zasad zdrowego żywienia i potrafią zastosować ją w praktyce.
Obchodom pierwszego dnia wiosny towarzyszył również pokaz kelnerski z degustacją.
Monika Bąk
Małgorzata Motyl
Anna Kołodziejczyk
View the embedded image gallery online at:
http://www.zsnorwid.swidnik.pl/home/2078-zdrowie-na-talerzu#sigFreeId92e6eef24d
View the embedded image gallery online at:
http://www.zsnorwid.swidnik.pl/home/2078-zdrowie-na-talerzu#sigFreeId9015474d99
|