Zdrowie na talerzu PDF
poniedziałek, 25 marca 2019 10:39

Pierwszy dzień wiosny w Zespole Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku przyciągnął wielu uczniów do sali gimnastycznej gdzie odbywał się Konkurs kulinarny pt.„Zdrowie na talerzu". Celem jego było propagowanie zdrowego sposobu odżywiania, rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości uczniów. W zmaganiach kulinarnych wzięli udział uczniowie z klas gastronomicznych, którzy przygotowali oryginalne, piękne i pyszne sałatki, desery i przekąski.

„Sposób podawania", „organizacja pracy", czy „ocena organoleptyczna" – to część kryteriów oceny potraw przygotowanych w ramach tej edycji konkursu. Wybór zwycięzcy okazał się szalenie trudny, ponieważ wszyscy uczniowie wykazali się niezwykłą kreatywnością w kuchni.
Dyrektor Zespołu Szkół Nr 1 wręczył nagrody i pogratulował zapału i umiejętności kulinarnych.
Z dumą można stwierdzić, że uczniowie mają ogromną wiedzę na temat zasad zdrowego żywienia i potrafią zastosować ją w praktyce.
Obchodom pierwszego dnia wiosny towarzyszył również pokaz kelnerski z degustacją.
Monika Bąk
Małgorzata Motyl
Anna Kołodziejczyk
 

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

Kort tenisowy

 

 bip_logo_pomn1_grad