Dzień 10 PDF
czwartek, 11 maja 2023 00:00

Tego dnia kierunek Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmował się wydawaniem posiłków. Uczniowie sporządzali również rozliczenia finansowe na podstawie dokumentacji finansowej potwierdzającej zakup i sprzedaż, a także obliczali zyskowność i rentowność sprzedaży usług gastronomicznych. Uczniowie na kierunku Technik Logistyki kompletowali zapasy do wydania zgodnie z zamówieniem klienta – ich zadaniem było dobieranie opakowań do zapasów, środka transportu i warunków zlecenia, zabezpieczanie i oznaczanie ładunków zgodnie z przepisami prawa oraz sporządzanie dokumentów przyjęcia i wydania zapasów z magazynu. Później nastąpiło analizowanie dokumentów magazynowych pod względem poprawności zapisów i poprawianie błędów. W tym czasie kierunek Technik Hotelarstwa poznał zasady podawania śniadań. Uczniowie musieli dzisiaj przygotować Salę konsumpcyjną do obsługi gości i obsługiwać gości na Sali konsumpcyjnej.

Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

 
Tydzień bibliotek PDF
środa, 10 maja 2023 11:19

 

Tydzień bibliotek 8 – 15 maja 2023

 

W trwającym właśnie Tygodniu Bibliotek nasze wspaniałe i twórcze
pierwsze klasy wykonały plakaty promujące książki,
czytelnictwo i biblioteki

View the embedded image gallery online at:
http://www.zsnorwid.swidnik.pl/home?start=21#sigFreeId7f531ead3b

 
Dzień 9 PDF
środa, 10 maja 2023 00:00

Podczas kolejnego dnia we Włoszech na praktykach zawodowych Technicy Żywienia i Usług Gastronomicznych zajmowali się przygotowaniem i dekorowaniem podstawowych deserów, a potem dobieraniem zastawy stołowej do serwowanego dania i dobieraniem metod i technik obsługi konsumentów odpowiednich do rodzaju świadczonych usług. Technicy Logistyki oceniali stan ilościowy i jakościowy zapasów w celu wyznaczenia terminu i wielkości dostawy. Mieli za zadanie obliczanie wielkości i częstotliwości dostaw, obliczanie ekonomicznej wielkości dostawy oraz odbiór jakościowy i ilościowy towarów. Technicy Hotelarstwa dowiedzieli się o rozróżnianiu form i przestrzeganiu zasad podawania śniadań oraz dobieraniu form podawania śniadań do potrzeb gości i możliwości obiektu.

Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

 
LOGISTYCY NA PRAKTYKACH PDF
wtorek, 09 maja 2023 07:09

 
Dzień 8 PDF
wtorek, 09 maja 2023 00:00

Po weekendzie na szkoleniu zawodowym we Włoszech uczniowie ponownie zabierają się do zadań i zajęć specjalistycznych. Dzisiaj uczestnicy praktyk z kierunku TŻiUG mieli za zadanie obróbkę wstępną czystą: krojenie, rozdrabnianie, mieszanie, formowanie produktów. Następnie uczyli się dobierania przypraw i ziół, przygotowania olejów smakowych, pesto i past. Po południu wydawali posiłki. Dzisiaj kierunek TL zapoznał się z czynnościami wykonywanymi w poszczególnych strefach magazynowych, etapami postępowania podczas wykonywania procesów magazynowych. Uczniowie uczyli się dobierania systemów i metod wspomagających zarządzanie magazynem i zapasami. Tego dnia uczniowie z TH zapoznali się z dobieraniem sprzętu i zastawy stołowej do ekspedycji śniadań. Ich zadaniem było także dzisiaj przygotowanie Sali konsumpcyjnej do obsługi gości.

Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

 
ERASMUS + PDF
poniedziałek, 08 maja 2023 06:50

 
Konkurs na najstarszą książkę PDF
poniedziałek, 08 maja 2023 06:45

 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 4 z 265

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

Kort tenisowy

 

 bip_logo_pomn1_grad