Technik hotelarstwa PDF Drukuj
wtorek, 21 marca 2023 00:00

Prezentacja kierunków - Technik hotelarstwa

„…Wybierz sobie zawód, który lubisz, 
a całe życie nie będziesz musiał pracować…”

Konfucjusz

Języki obce:

  • Język niemiecki
  • Język angielski

Przedmiot realizowany w zakresie rozszerzonym:

  • Geografia

Przedmioty uwzględnione przy rekrutacji:

  • Język polski
  • Język angielski
  • Matematyka
  • Geografia

Uwielbiasz kontakt z ludźmi? Ten zawód jest dla Ciebie!

Hotelarstwo jest wyjątkową branżą z tradycjami, w której staramy się tworzyć dla Gości „dom poza domem”, poznajemy nowych ludzi, mierzymy się z ciekawymi wyzwaniami, dbamy o wygodę, komfort i satysfakcję osób podróżujących.

Bardzo łatwo znaleźć pracę w tym zawodzie, nie tylko w Polsce.

W  NORWIDZIE uczymy się  języków, aby móc pracować na całym świecie!

NOWOCZESNY ZAWÓD SZANSĄ NA CIEKAWĄ PRACĘ!

U nas nauczysz się:

  • sprawnej obsługi klienta w hotelu, biurze podróży i nie tylko,
  • wykorzystywania w pracy hotelarsko-turystycznej komputera,
  • posługiwania się językiem obcym zawodowym: angielskim i niemieckim,
  • tworzenia pakietów usług i ich sprzedaży,
  • organizacją przyjęć, konferencji, targów, zjazdów czy bankietów;
  • ewidencjonowania i rozliczania gości;
  • prowadzenia korespondencji;
  • nadzorowania utrzymania porządku i czystości w hotelu.

Szkoła przygotowuje do uzyskania dwóch kwalifikacji w zawodzie:

  • HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie;
  • HGT.06. Realizacja usług w recepcji.

Uczeń odbywa również 8 tygodniową  praktykę zawodową w renomowanych hotelach.

W szkole możesz też zdobyć dodatkowe umiejętności podczas:

  • bezpłatnych zajęć dodatkowych prowadzonych w ramach projektów unijnych, np. kurs barmański, baristy, carvingu, cukierniczy,
  • praktyk zagranicznych w Grecji we Włoszech,
  • płatnych stażach wakacyjnych,
  • wyjazdów studyjnych do renomowanych hoteli i restauracji.

 Technik hotelarstwa pracuje jako:

  • recepcjonista,
  • kelner,
  • barman,
  • pracownik służby pięter,
  • pracownik służby parterowej,
  • organizator usług cateringowych,
  • pracownik ruchomej bazy hotelarskiej: lotniczej, morskiej, kolejowej,
  • pracownik stowarzyszeń i organizacji hotelarskich i turystycznych.

Przedmioty w zakresie rozszerzonym:

geografia, język angielski, historia i społeczeństwo

Zaplecze dydaktyczne szkoły:

  • nowocześnie wyposażona pracownia hotelarska i obsługi konsumenta,
  • sprzętu komputerowego i oprogramowanie hotelarskie,
  • kształcenie praktyczne w hotelach i zakładach gastronomicznych
  • krajowe i zagraniczne staże zawodowe

Czy po ukończeniu szkoły mogę kontynuować naukę?

Absolwent może kontynuować i doskonalić swoje kwalifikacje w ramach studiów licencjackich i magisterskich, na kierunkach: turystyka i rekreacja, hotelarstwo lub innych oraz podnosić swoje kwalifikacje na kwalifikacyjnych kursach zawodowych:  

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu;
  • Turystyka i rekreacja – Uniwersytet Rzeszowski;
  • Wyższa Szkoła Organizacji Turystyki i Hotelarstwa w Warszawie.

Jeśli zastanawiasz się jaką szkołę wybrać - postaw na naukę w NORWIDZIE!

 

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

Kort tenisowy

 

 bip_logo_pomn1_grad