TŁUSTY CZWARTEK w Norwidzie PDF
wtorek, 18 lutego 2020 13:17

 
Warsztaty hotelarskie „Organizacja pracy w recepcji” PDF
poniedziałek, 17 lutego 2020 11:24

Warsztaty przygotowane przez uczniów grupy hotelarskiej w naszej szkole, to standardy obsługi z elementami organizacji pracy i zachowań sprzedażowych w recepcji. Młodzież będzie mogła dowiedzieć się od osób praktykujących na co dzień w jaki sposób profesjonalnie należy dokonywać rezerwacji gości, jakie są najlepsze wzorce i praktyki check – in, zasady i warunki pobytu gościa mieszkającego w hotelu, współpraca z houskeepingiem oraz zasady cheek – out. Warsztaty będą  miały na celu kształtowanie świadomości zagrożeń występujących w środowisku pracy hotelarzy oraz podniesienie poziomu wiedzy dotyczącej pracy w recepcji. Uczniowie będą mieli także możliwość zadawania pytań na nurtujące ich tematy związane z wykonywaniem pracy w hotelu.

 

Więcej…
 
Gotować każdy może… PDF
poniedziałek, 17 lutego 2020 11:21

Jeżeli uważasz, że nigdy nie nauczysz się gotować, to zajrzyj do galerii by przekonać się jak uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia próbowali zarazić swoją pasja gości ze Specjalnego Ośrodka Szkolno- Wychowawczego w Świdniku. Instrukcje krok po kroku i w ciągu 1 godziny powstała pyszna pizza. Gotowanie dań wg receptur jest jedna z podstawowych umiejętności w naszej szkole. Posiadanie jej, sprawi Ci na pewno dużo radości, pozwoli zaoszczędzić pieniądze i skieruje na drogę do zdrowszego stylu życia. Każdy może nauczyć się gotować. Kiedy już u nas zarazisz się bakcylem gotowania, wszystko będzie proste.

 
Warsztaty kulinarno- hotelarskie PDF
poniedziałek, 17 lutego 2020 11:18

Niecodzienni goście przygotowujący się do prowadzenia gospodarstwa agroturystycznego, próbowali  w naszej szkole praktycznie zmierzyć się z żywieniem turystów oraz przygotowaniem im miejsca noclegowego. Przygotowane warsztaty pozwoliły na ćwiczenia związane z wykonywaniem usług żywieniowych i noclegowych, które wykonali fantastycznie. Rewelacyjnie poradzili sobie w kuchni i pokoju hotelowym. Zajęcia te pozwoliły na przygotowanie pysznej pizzy w różnych wariantach oraz wspaniałego ciasta. Nie zabrakło też parzenia kawy, herbaty i drinków bezalkoholowych oczywiście oraz degustacji. Po ciężkiej pracy w kuchni przyszła pora na zapoznanie się  z sekretami hotelu i… ścielenie łóżek. Było wiele radości, a przekazana praktycznie  wiedza, zapewne pozostanie na dłużej.

Małgorzata Motyl

Więcej…
 
Zapraszamy na Warsztaty Kulinarne i nie tylko… PDF
poniedziałek, 17 lutego 2020 11:10

Zespół Szkół nr 1 w Świdniku jak co roku otwiera swoje drzwi dla uczniów klas 8 Szkoły Podstawowej zainteresowanych ofertą szkoły. Kolejna edycja „Warsztatów Kulinarnych" rusza już od 09.03.2020 r. Zapraszamy na sprawdzenie swoich sił w kuchni. Uczniowie Technikum żywienia i usług gastronomicznych przygotowali do wyboru zajęcia na słodko lub słono. Królować będzie pizza i babeczki. Celem warsztatów jest przekazanie wiedzy i umiejętności kulinarnych, czytania receptur gastronomicznych, obsługi sprzętu gastronomicznego i poszukiwania smaków potraw.
Zajęcia odbędą się w 2 godzinnych blokach w Zespole Szkół nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku. Zainteresowanych zapraszamy również na równie ciekawe warsztaty logistyczne i hotelarskie.

Udział w warsztatach jest bezpłatny, decyduje kolejność zgłoszeń.
Zgłoszenia na warsztaty należy kierować na adres:  Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.

 

 
Poczta Walentynkowa 2020 PDF
poniedziałek, 17 lutego 2020 10:56

 Dzień 14 lutego w Zespole  Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku przyniósł wiele radości i serdeczności, od nieznanych wielbicieli, przekazanych za pośrednictwem Poczty Walentynkowej. Samorząd Uczniowski skrzętnie podzielił listy i przekazał adresatom. Niektórzy twierdzili, że świętują Dzień Singla, ale mimo to byli miło zaskoczeni „Walentynką”.  Ja też dziękuję za wspólną zabawę i serduszko :)

Małgorzata Motyl

 

 
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty PDF
piątek, 14 lutego 2020 16:27

Pod adresem

https://spswidnik.bip.lubelskie.pl/index.php?id=187&p1=szczegoly&p2=1479708

znajduje się informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty w części 1 i 2 poniższego postępowania:

http://www.zsnorwid.swidnik.pl/zapytania-ofertowe/2294--cypriana-kamila-norwida-w-widniku-objtych-wsparciem-w-projekcie-mistrzostwo-w-zawodzie-kluczem-do-sukcesu-iii-edycja

 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 7 z 178

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad