piątek, 05 maja 2023 07:57 |
|
piątek, 05 maja 2023 07:54 |
|
piątek, 05 maja 2023 07:51 |
|
piątek, 05 maja 2023 00:00 |
Dzisiaj na praktykach we Włoszech uczniowie z kierunku TŻiUG rozmieszczali żywność w magazynach w warunkach optymalnych zgodnie z warunkami zapewniającymi jej trwałość i bezpieczeństwo, zapisywali parametry technologiczne w punktach kontrolnych podczas magazynowania żywności. Kierunek TL zajmował się dobieraniem środków technicznych do wykonania załadunku, przeładunku i rozładunku podczas realizacji usługi transportowej, dobieranie środków transportu do ilości i rodzaju ładunków, warunków zlecenia oraz zapoznawał się z przepisami prawa dotyczącymi organizowania procesów przewozu: materiałów niebezpiecznych; ładunków nienormatywnych; żywych zwierząt; szybko psujących się artykułów żywnościowych. W tym czasie uczniowie kierunku TH sporządzali dokumentację dotyczącą przyjmowania i realizacji zamówień dotyczących usług dodatkowych.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.
 |
czwartek, 04 maja 2023 00:00 |
Dzień 3 (data 3.05.23)
Dzisiejsze działania na praktykach zagranicznych dla poszczególnych kierunków obejmowały:
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych: dobieranie maszyn i urządzeń do wykończenia, dystrybucji i przechowywania żywności, dobieranie warunków przechowywania żywności w zakładzie gastronomicznym, odczytywanie wskazań aparatury kontrolno-pomiarowej i porównywanie wyników odczytu z obowiązującymi parametrami.
Technik Logistyki: zapoznanie z infrastrukturą liniową i punktową, uwarunkowaniami rozwoju infrastruktury transportowej, kierunkami rozwoju ilościowego i jakościowego w infrastrukturze transportowej, sporządzanie planu realizacji usługi transportowej na podstawie warunków zlecenia i analiza go pod względem możliwości i efektywności wykonania, obliczanie czasu jazdy i pracy środków transportu oraz wyznaczanie trasy przewozu.
Technik Hotelarstwa: dobieranie oferty handlowej zgodnie z potrzebami gości, stosowanie instrumentów promocji usług hotelarskich, rezerwacja usług hotelarskich, korzystając z systemów rezerwacyjnych.

Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.
|
środa, 03 maja 2023 00:00 |
Technicy Żywienia dzisiaj na zajęciach podczas praktyk we Włoszech oceniali produkty pod względem świeżości, smaku, zapachu, przydatności do spożycia. Zapoznali się z wpływem warunków transportu i przechowywania żywności na jej jakość. Następnie dowiedzieli się jak przebiega dobieranie procesu technologicznego przygotowania potraw i dobieranie maszyn i urządzeń do obróbki wstępnej i termicznej. Po południu wydawali posiłki gościom w sali restauracyjnej. Technicy Logistyki zajmowali się analizowaniem struktury wyrobu w celu zaplanowania przepływów logistycznych w produkcji i tworzeniem dokumentów dotyczących procesów logistycznych produkcji. Potem projektowali dystrybucję towarów zgodnie z przyjętymi kryteriami i celami oraz projektowali prace w węzłach dystrybucyjnych. Technicy Hotelarstwa zapoznali się z zasadami i narzędziami marketingu, określali rodzaje turystyki, uczyli się stosowania programów komputerowych wspomagających wykonywanie zadań zawodowych oraz zapoznali się z zadaniami oraz wyposażeniem recepcji hotelowej.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.

|
środa, 26 kwietnia 2023 07:38 |
|
|
|
|
Strona 10 z 269 |