Praktyki zawodowe
Harmonogram praktyk zawodowych/ zajęć praktycznych w roku szkolnym 2017/18 w szkołach dla młodzieży PDF Drukuj
wtorek, 29 sierpnia 2017 10:04
Harmonogram_praktyk_zawodowych_2017-18.jpg
 
Terminy praktyk zawodowych/ zajęć praktycznych w roku szkolnym 2016/17 PDF Drukuj
niedziela, 04 września 2016 14:52
Terminy praktyk zawodowych/ zajęć praktycznych w roku szkolnym 2016/17

Praktyka zawodowa:

1)    Klasa 2TLH - 26 września  - 23 października 2016

2)    Klasa 2 TŻ - 26 września  - 23 października 2016

3)    Klasa 3 TL - 24 października - 20 listopada 2016

4)    Klasa 3 TŻ - 24 października - 20 listopada 2016

5)    Klasa 3TH – 5 h w każdą środę po 3 godz. lekcyjnej

Zajęcia praktyczne:

1)    Klasa 1 ZSZ (kucharz, piekarz, cukiernik) w każdy piątek – 6 h

Kucharz: Procesy technologiczne w gastronomii - 3 godz/tyg.

oraz Gastronomia w praktyce - 3 godziny/tyg.

Piekarz: Gospodarka magazynowa w zakładzie piekarskim - 3 godz/tyg.

oraz Procesy produkcji wyrobów piekarskich - 3 godz/tyg.

Cukiernik: Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym– 3 godz/tyg

oraz Procesy produkcji wyrobów cukierniczych - 3 godz/tyg.

2) KKZ Cukiernik – 250 h  (poza terminami zjazdów) – wrzesień-styczeń 2017

Opracowała: Agnieszka Dziedzic

 
Uczniowie i słuchacze Norwida na praktykach PDF Drukuj

logo medium_przezroczysteKształcenie praktyczne uczniów i słuchaczy 

Zespołu Szkół Nr 1 w Świdniku

jest realizowane w formie zajęć praktycznych i praktyk zawodowych odbywanych u pracodawców, w pracowniach szkolnych, podczas targów, pokazów oraz  staży zawodowych i wyjazdów studyjnych zarówno w kraju jak i za granicą.

Zapraszamy do galerii zdjęć

Więcej…
 
Wykaz przedsiębiorstw PDF Drukuj
poniedziałek, 19 października 2015 09:45

Wykaz przedsiębiorstw – współpraca w ramach

szkolenia praktycznego uczniów i słuchaczy

Zespołu Szkół Nr 1 im. C.K. Norwida w Świdniku

Uczniowie klas o profilach kształcenia: Technik Hotelarstwa, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technik Logistyk, Zasadniczej Szkoły Zawodowej Kucharz oraz słuchacze Kwalifikacyjnego Kursu zawodowego Cukiernik praktyki zawodowe i zajęcia praktyczne odbywają* w następujących przedsiębiorstwach:

Branża hotelarsko - gastronomiczna

 Grand Hotel Lublinianka, ul. Krakowskie Przedmieście 56, Lublin

 Hotel Europa, ul. Krakowskie Przedmieście 29, Lublin

 Hotel Victoria, ul. Gabriela Narutowicza 58/60, 20-016 Lublin

 Hotel Campanile, ul. Lubomelska 14-16, 20-072 Lublin

 Hotel Locomotiva, Północna 28c, Lublin

 

 Restauracja Pałacowa, Wierzchowiska II nr 134, 21-050 Piaski

 Hotel Notabene, ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 40, 21-040 Świdnik

 Kompleks Gastronomiczno-Rozrywkowo-Hotelowy Lachówka , ul.Budowlana 1, 21- 040 Świdnik

 Hotel Avion, ul. Niepodległości 13, 21-040 Świdnik

 Hotel Kaprys, ul. E. Orzeszkowej 1, Świdnik

 Dom Weselny „Mendelson", ul. Lubelska 6, 21-007 Mełgiew

 Zajazd Regionalny, Pełczyn 186a, 21-044 Trawniki

 Hotel Dwór Choiny, Kazimierzówka 11A, 21-040 Świdnik

 Dwór Anna, Lubelska 3, 21-003 Jakubowice Konińskie-Kolonia

 Restauracja „Rarytas", ul. Lubelska 100, 21-050 Piaski

 Joanna Jesionek „Duo" Wyroby Garmażeryjne, Dominów 78, 21-007 Mełgiew

 Stołówka Internatu PCEZ w Świdniku, ul. Hotelowa 6, 21-045 Świdnik

 Cukiernia Finezja Pelagia Buchajska, ul. Wyszyńskiego 12, Świdnik

 Cukiernia Łakomczuszek, Piaski Górne 32, 21-050 Piaski

 Cukiernia Piekarnia Grela, ul. Partyzancka 20, 21-007 Mełgiew

 Piekarnia Adampol Roman Joć, ul. Okulickiego 20B, 21-040 Świdnik

 Piekarnia PSS Społem, ul. Kosynierów 22, Świdnik

Branża logistyczna

 Aiport Lublin - Port Lotniczy Lublin - Świdnik, Króla Jana III Sobieskiego 1, 21-040 Świdnik

 Zakłady Azotowe Puławy S.A., Al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 13, 24-100 Puławy

 PZL Świdnik S.A., ul. Aleja Lotników Polskich 1, 21-045 Świdnik

 Lotnicze Przedsiębiorstwo Usługowe „Heliseco" Sp. z o.o., ul. Aleja Lotników Polskich 1, 21-045 Świdnik

 Raben Polska sp. z o.o., ul. Metalurgiczna 34, 20-234 Lublin

 Sulzer Turbo Services Poland Sp. z o. o., ul. Mełgiewska 76A, 20-234 Lublin,

 Tradis Sp. z.o.o., ul. Mełgiewska 7-9, 20-952 Lublin

 Same Deutz-Fahr Polska Sp. z o.o., Jacków 15, 21-007 Mełgiew

 "Rolmax" PHU Gabriel Kurzyna, ul. Piasecka 208, Świdnik

 RK Niedziałek, ul. Kruczkowskiego 6a, 21-040 Świdnik

 PHU Wiprom, Aleja Lotników Polskich 56, Świdnik

 Poczta Polska S.A., Al. Witosa 72, Lublin

 Makro Cash and Carry, ul. Chemiczna 5, 20-329 Lublin

 Leroy Merlin, Aleja Wincentego Witosa 32, Lublin

 Auchan, Aleja Wincentego Witosa 32 A, Lublin

 OBI, ul. Chemiczna 2, Lublin

 Kaufland, ul. Krępiecka 3, 21-040 Świdnik

 Carrefour, Aleja Lotników Polskich 38, 21-040 Świdnik

 Lidl, Aleja Lotników Polskich 58, 21-040 Świdnik

 Zrzeszenie Producentów Owoców Stryjno - Sad, Kawęczyn 62, 21-050 Piaski

 

* bądź planowane jest nawiązanie współpracy

Świdnik, dn. 15.10.2015

Opracowała: Agnieszka Dziedzic

 
Harmonogram praktyk 2015/2016 PDF Drukuj
wtorek, 06 października 2015 13:13

Termin miesięcznych praktyk zawodowych uczniów Technikum nr 2:

Lp Klasa Termin
1 II technik hotelarstwa 4 kwietnia do 29 kwietnia 2016r.
2 III technik hotelarstwa 7 wrzesień do 2 październik 2015r
3 III technik logistyk 16 listopada do 11 grudnia 2015r.
4

III technik żywienia

i usług gastronomicznych

5 października do 30 października 2015r.

 

Klasa III technik hotelarstwa ma cotygodniowe praktyki w piątki od godziny 11:00 do 16:00.

Klasa 3K ZSZ ma cotygodniowe zajęcia praktyczne we wtorki od 8:00 do 13:50 oraz w czwartki od 8:00 do 10:00.

 


 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad