Praktyki zawodowe
Praktyka zawodowa dla uczniów klasy 1 TTH PDF Drukuj
środa, 21 marca 2018 08:28

Klasa 1TTH będzie odbywała praktykę zawodową u pracodawców przez okres 4 tygodni (160 h) od wtorku 27 marca do piątku 27 kwietnia 2018 (dni wolne w czasie przerwy świątecznej od 29 marca do 03 kwietnia 2018).

 

Miejsca praktyk dla uczniów technik hotelarstwa to:

 

Hotel Kaprys

 

 kaprys.jpg

Hotel Lachówka

lachowka.jpg

 

Miejsca praktyk dla uczniów o profilu technik obsługi turystycznej:

 

Agencja Turystyczna Etna

etna.jpg

 

Hotel Dwór Choiny

choiny.jpg

 

Wszyscy uczniowie mają obowiązek posiadać aktualną książeczkę Sanepid oraz orzeczenie do celów sanitarno – epidemiologicznych. W przypadku braku należy pilnie zgłosić się do sekretariatu szkoły w celu pobrania skierowania do lekarza medycyny pracy (w Świdniku Sanitas, w Lublinie ul. Nałęczowska lub Nowy Świat). Następnie książeczkę i orzeczenie należy złożyć do sekretariatu. W ostatnim dniu przed praktyką uczniowie osobiście pobierają książeczkę z sekretariatu w celu przedstawienia pracodawcy, po praktyce dostarczają znowu do szkoły.

 

 

 

Warunkiem zaliczenia praktyki jest systematyczne uczęszczanie do zakładu pracy zgodnie z harmonogramem praktyki potwierdzone podpisami na listach obecności oraz uzyskanie pozytywnej oceny końcowej wystawionej przez pracodawcę.

 

 

 

W piątek 23 marca planowana jest wycieczka przedmiotowa uczniów z wychowawcą klasy do zakładów pracy, w których uczniowie będą odbywali praktykę zawodową.

 

 

 

Kierownik szkolenia praktycznego

 

Agnieszka Dziedzic

 

 

 

 

 
Praktyka zawodowa dla klas: 2TLH, 2TŻ, 1TTH PDF Drukuj
czwartek, 15 lutego 2018 08:12
Uczniowie klasy 2TLH technik logistyk będą odbywali praktykę zawodową w przedsiębiorstwie logistycznym Spiżarnia Spółka z o.o. Spółka Komandytowa Centrum Dystrybucji ul. Józefa Franczaka „Lalka" 12 w Lublinie. Pracodawca zapewnia bezpłatny przejazd do miejsca praktyk spod szkoły jak i z powrotem.
Uczniowie klasy 2TLH technik hotelarstwa w Hotelu Alter w Lublinie, Hotelu Kaprys i Hotelu Lachówka w Świdniku.
Uczniowie klasy 2TŻ i 1TTH technik hotelarstwa będą odbywali praktykę w tych samych zakładach, w których mają zawarte dotychczasowe umowy o zajęcia praktyczne.
Miejsca praktyk dla uczniów klasy 1TTH - technik obsługi turystycznej będą podane w terminie późniejszym.
Wszyscy uczniowie mają obowiązek posiadać aktualną książeczkę Sanepid oraz orzeczenie do celów sanitarno – epidemiologicznych. W przypadku braku należy pilnie zgłosić się do sekretariatu szkoły w celu pobrania skierowania do lekarza medycyny pracy (w Świdniku Sanitas, w Lublinie ul. Nałęczowska lub Nowy Świat). Następnie książeczkę i orzeczenie należy złożyć do sekretariatu w terminie do 22.02.2018. W ostatnim dniu przed praktyką uczniowie pobierają książeczkę z sekretariatu w celu przedstawienia pracodawcy, po praktyce dostarczają znowu do szkoły.
Poniżej przedstawiono harmonogram praktyk :
Klasa 2TLH - Technik hotelarstwa i Technik logistyk oraz klasa 2TŻ – 4 tygodnie (160 h) od 26 lutego do 23 marca 2018.
Klasa 1TTH - Technik hotelarstwa i Technik obsługi turystycznej – 4 tygodnie (160 h) od 27 marca do 27 kwietnia 2018 (dni wolne w czasie przerwy świątecznej od 29 marca do 03 kwietnia 2018).
Kierownik szkolenia praktycznego
Agnieszka Dziedzic
 
Harmonogram praktyk zawodowych/ zajęć praktycznych w roku szkolnym 2017/18 w szkołach dla młodzieży PDF Drukuj
wtorek, 29 sierpnia 2017 10:04
Harmonogram_praktyk_zawodowych_2017-18.jpg
 
Terminy praktyk zawodowych/ zajęć praktycznych w roku szkolnym 2016/17 PDF Drukuj
niedziela, 04 września 2016 14:52
Terminy praktyk zawodowych/ zajęć praktycznych w roku szkolnym 2016/17

Praktyka zawodowa:

1)    Klasa 2TLH - 26 września  - 23 października 2016

2)    Klasa 2 TŻ - 26 września  - 23 października 2016

3)    Klasa 3 TL - 24 października - 20 listopada 2016

4)    Klasa 3 TŻ - 24 października - 20 listopada 2016

5)    Klasa 3TH – 5 h w każdą środę po 3 godz. lekcyjnej

Zajęcia praktyczne:

1)    Klasa 1 ZSZ (kucharz, piekarz, cukiernik) w każdy piątek – 6 h

Kucharz: Procesy technologiczne w gastronomii - 3 godz/tyg.

oraz Gastronomia w praktyce - 3 godziny/tyg.

Piekarz: Gospodarka magazynowa w zakładzie piekarskim - 3 godz/tyg.

oraz Procesy produkcji wyrobów piekarskich - 3 godz/tyg.

Cukiernik: Gospodarka magazynowa w zakładzie cukierniczym– 3 godz/tyg

oraz Procesy produkcji wyrobów cukierniczych - 3 godz/tyg.

2) KKZ Cukiernik – 250 h  (poza terminami zjazdów) – wrzesień-styczeń 2017

Opracowała: Agnieszka Dziedzic

 
Uczniowie i słuchacze Norwida na praktykach PDF Drukuj

logo medium_przezroczysteKształcenie praktyczne uczniów i słuchaczy 

Zespołu Szkół Nr 1 w Świdniku

jest realizowane w formie zajęć praktycznych i praktyk zawodowych odbywanych u pracodawców, w pracowniach szkolnych, podczas targów, pokazów oraz  staży zawodowych i wyjazdów studyjnych zarówno w kraju jak i za granicą.

Zapraszamy do galerii zdjęć

Więcej…
 
« pierwszapoprzednia12następnaostatnia »

Strona 1 z 2

 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad