Gastronomiczny savoir-vivre PDF Drukuj

P3216073

W dniu 20 marca 2012 zakończyły się realizowane w ramach projektu zajęcia "Gastronomiczny savoir-vivre".

Program zajęć obejmował między innymi etykietę stroju, podawania oraz spożywania posiłków.

Uczestnicy zajęć dowiedzielii się też jak organizować przyjęcia okolicznościowe, dobierać stosowne napoje i przygotować zaproszenia.

Część zajęć poświęcona była zasadom savoir-vivre w podróży w różne strony świata.

 

 Uczestnicy zajęć ćwiczyli takżeP3095956 zasady doboru i układania zastawy stołowej.

 W czerwcu tego roku dwie grupy Uczestników zajęć będą miały okazję odwiedzić wzorcowe zakłady hotelarskie i gastronomiczne  podczas wyjazdu studyjnego do Krakowa lub Warszawy.

Pojadą z nimi także Uczestnicy i Uczestniczki pozostałych zajęć praktycznych.

 

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

Kort tenisowy

 

 bip_logo_pomn1_grad