STAN CZYTELNICTWA W LUTYM 2020r. PDF
czwartek, 05 marca 2020 14:21

ŚREDNIA WYPOŻYCZEŃ
– WSZYSTKIE SZKOŁY W LUTYM 2020r.

Rodzaj szkoły/ klasa:

Ilość:

Średnia:

1. Technikum / 4THL

50 książek

1,92

2. Technikum / 3TLŻ

41 książek

1,41

3. III LO / 3LO

23 książki

2,88

4. Technikum / 4TŻ

19 książek

0,95

5. Technikum / 2THŻ

18 książek

0,53

6. ZSZ / 3BS

13 książek

1,18

7. III LO / 1LO

9 książek

0,90

8. Technikum / 2TTL

7 książek

0,21

9. Technikum / 3TTH

4 książki

0,25

10. Technikum / 1THŻG

3 książki

0,08

Więcej…
 
Dzień Otwarty 2020 PDF
czwartek, 05 marca 2020 10:21

UWAGA!

W związku z zaleceniami Wojewódzkiej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej dotyczącymi profilaktyki zdrowotnej  Dzień Otwarty w Zespole Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku, z dnia 5.03.2020 r. zostaje przełożony.

Odbędzie się w dogodnym terminie, o którym poinformujemy na stronie szkoły i wszystkich zainteresowanych osobiście.

 

 
Aktualna sytuacja epidemiologiczna PDF
wtorek, 03 marca 2020 07:43
Załączone pliki:
Pobierz (Aktualna sytuacja epidemiologiczna.pdf)Aktualna sytuacja epidemiologiczna.pdf1210 Kb
 
„By nie dać się chorobie, zdrowe odżywianie przyda się i Tobie” PDF
poniedziałek, 02 marca 2020 10:28

Jak co roku miesiąc marzec jest czasem kiedy szczególnie dbamy o zdrowie w naszej szkole. Jest to czas  kiedy nieco spada odporność naszych organizmów i łatwo zapadamy na różne choroby, szczególnie te wywoływane przez wirusy grypy.  Do zakażenia dochodzi drogą kropelkową, a także przez kontakt  ze skażoną powierzchnią. Każdy człowiek może przenieść wirusa na skórze rąk, czy ubraniu. Konieczna jest dokładna higiena osobista i stosowanie zasad zdrowego odżywiania, by podnosić odporność organizmu.

 

W szkole pojawiły się hasła promujące zdrowe odżywianie, a także informacje i ciekawostki nt. sposobów dbania o odporność organizmu. W formie filmów edukacyjnych każdy uczeń miał okazję zapoznania się z zasadami zdrowego żywienia na godzinach wychowawczych.

 

Więcej informacji przygotowanych przez Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej IŻŻ, Instytut Żywienia i Żywności oraz Narodowy Program Zdrowia

https://www.youtube.com/watch?v=ltr6xhuHvO4

https://www.youtube.com/watch?v=jgJOS26G1wY

https://www.youtube.com/watch?v=6IFZKkybDOY

https://www.youtube.com/watch?v=J2fK5J27Lc8

 

Szkoła promująca zdrowie

 Monika Bąk

 
Międzynarodowe Targi Expo Sweet 2020 PDF
poniedziałek, 02 marca 2020 10:24

Expo Sweet to największe targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W lutym 2020 odbyła się dwunasta edycja tej imprezy w hali Centrum Expo XXI w Warszawie. Na wydarzeniu prezentowały się największe i najważniejsze firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy, a także właściciele kawiarni i restauracji. Na licznych stoiskach wystawcy z Polski i ze świata prezentowali ciasta, ciastka, lody i desery. Dzięki wielu degustacjom uczestnicy mogli odkryć nowe, wyśmienite smaki różnych rodzajów lodów i słodyczy. Wyjątkową atrakcją targów  były  pokazy włoskiego mistrza gelato - Giacomo Schiavon - właściciela renomowanej lodziarni „La Sorbetteria Castiglione”,  zdobywcy prestiżowych nagród m.in. za najlepsze lody na świecie.

W czasie trzech dni zaplanowano również wiele atrakcji i konkursów rangi mistrzowskiej. Odbyły się m.in. Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru oraz Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Ummm… było pysznie, słodko i pachnąco czekoladą.  Nasi cukiernicy już potrafią wykonać wyśmienite szpinakowe Pinaatti, które trafiło do nowego katalogu wiosna-lato 2020.

 

 
Pierwsze kroki w kuchni i już sukces, a hotel …to jest moje życie! PDF
czwartek, 27 lutego 2020 13:56

Zespół Szkół nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku chętnie dzieli się wiedzą i umiejętnościami jakich uczą się w szkole nasi uczniowie. Tym razem młodzież Szkoły Podstawowej nr 3 wraz z doradcą zawodowym, Panią Katarzyną Radek wzięła udział w  warsztatach kulinarno – hotelarskich. Pomimo że był  to pierwszy kontakt ze szkołą, a tym bardziej zawodami jakie chcieliśmy przybliżyć, okazało się, że to wyzwanie nie stanowi najmniejszego problemu.  Przyszli Master Szefowie w kuchni poradzili sobie z zadaniami wyśmienicie. Niezastąpiona pizza była obłędna w smaku i wyglądzie. Wszyscy zachwyceni, zajadali ze smakiem swoje pierwsze kulinarne działo. Wiele radości sprawił pobyt w pracowni hotelarskiej, gdzie uczniowie wcieli się w rolę recepcjonistów i innych pracowników hotelu. Młodzież czuła się tam, jak ryba w wodzie. Jeden z chłopców zasiadając w fotelu recepcjonisty powiedział : To jest moje życie… Życzymy kolejnych sukcesów przyszłym gastronomom i hotelarzom.

 

 

Więcej…
 
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty PDF
wtorek, 25 lutego 2020 14:25

Pod adresem

https://spswidnik.bip.lubelskie.pl/index.php?id=187&p1=szczegoly&p2=1479708

znajduje się informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty w części 2 i 3 poniższego postępowania:

http://www.zsnorwid.swidnik.pl/zapytania-ofertowe/2294--cypriana-kamila-norwida-w-widniku-objtych-wsparciem-w-projekcie-mistrzostwo-w-zawodzie-kluczem-do-sukcesu-iii-edycja

 
« pierwszapoprzednia12345678910następnaostatnia »

Strona 5 z 178

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad