poniedziałek, 08 maja 2023 06:45 |
|
poniedziałek, 08 maja 2023 06:41 |
|
sobota, 06 maja 2023 00:00 |
Podczas kolejnego dnia we Włoszech na praktykach zawodowych uczniowie z kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych obliczali na podstawie receptur zapotrzebowanie na produkty do przygotowania potraw, szacowali koszty przygotowania potraw. Potem zajmowali się dobieraniem metod i technik przygotowania dań w zależności od zastosowanych produktów oraz obróbką wstępną brudną: sortowanie, mycie, oczyszczanie, płukanie produktów. Technicy Logistyki poznawali wpływ układu stref na funkcjonowanie magazynu. Zajmowali się również takimi zagadnieniami jak wskaźniki optymalizacji zagospodarowania powierzchni magazynowej i zastosowanie metod wyznaczania najlepszego rozwiązania w zakresie zagospodarowania powierzchni i przestrzeni magazynowej. Później uczniowie dobierali urządzenia pomiarowe do określania ilości i jakości zapasów i ćwiczyli korzystanie z urządzeń transportu bliskiego do przemieszczania zapasów w magazynie. Tego dnia uczniowie kształcący się na kierunku Technik Hotelarstwa zajęli się przyjmowaniem oraz realizacją zamówień gości w zakresie usług dodatkowych. Ich zadaniem było zorganizowanie usług dodatkowych zgodnie z przyjętym wcześniej zamówieniem.
Projekt nr 2022-1-PL01-KA121-VET-000061552 współfinansowany ze środków Unii Europejskiej.
 |
piątek, 05 maja 2023 08:21 |
|
piątek, 05 maja 2023 08:11 |
|
piątek, 05 maja 2023 08:08 |
|
piątek, 05 maja 2023 08:00 |
|