„Tuńczyk w twarogowej pościeli” |
wtorek, 31 marca 2020 12:20 | |||
„Tuńczyk w twarogowej pościeli” Uczniowie Zespołu Szkół nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku mają mnóstwo ciekawych gastronomicznych pomysłów. Wiele osób miało okazję degustować już, jak Norwid gotuje. Nasze potrawy, są smaczne, kolorowe i czasem dietetyczne :) Największą furorę robi PIZZA, ale gotujemy też obłędną zupę kurkową, czy pieczemy wyjątkową szarlotkę. Dzisiaj jednak zachęcamy do wiosennych przekąsek. Oto wyborna sałatka, która z pewnością znajdzie amatorów w każdym domu -nazywamy ją: „Tuńczyk w twarogowej pościeli”. Zabaw się z naszym przepisem, może ta sałatka pojawi się na świątecznym stole. Poszczególne składniki sałatki układamy warstwowo wg następującej kolejności od dołu: 9.Żółtka jaj ugotowane na twardo -starte na tarce o dużych oczkach- 4 szt 8. Majonez - 1- 2 łyżki 7. Ser biały – 25 dkg 6. Tuńczyk – 2 puszki (odsączony olej) 5. Sól, pieprz 4. Cebula pokrojona drobna kostkę 3. Majonez - 1- 2 łyżki 2. Żółty ser starty na tarce o dużych oczkach- 15 dkg 1. Białka jaj ugotowane na twardo - starte na tarce o dużych oczkach – 4 szt.
Smacznego! Zobacz inne pomysły na szybkie przekąski, na które nie potrzebujesz przepisu.
View the embedded image gallery online at:
https://www.zsnorwid.swidnik.pl/ogoszenia-aktualne/2363-tuczyk-w-twarogowej-pocieli?tmpl=component&print=1&page=#sigFreeId2defd4981e
|