Erasmus+

- Kategoria: Erasmus+
Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych rozpoczął dzień od zapoznania się z pracą kelnerów w restauracji. Poznali organizację pracy na sali, system zamówień i rozliczeń oraz obsługę gości w restauracji. Następnie praktykowali przygotowanie i podawanie posiłków, dbając o każdy szczegół serwowania dań.
Dziś logistycy poznawali pracę w strefach magazynowych. Uczyli się rozpoznawania etapów postępowania podczas procesów magazynowych oraz dobierania odpowiednich systemów wspomagających zarządzanie magazynem i zapasami.

- Kategoria: Erasmus+
Magiczna podróż do Carcassonne!
Uczniowie naszej szkoły mieli okazję przenieść się w czasie podczas wyjątkowej wycieczki do Carcassonne – jednego z najlepiej zachowanych średniowiecznych miast w Europie!

- Kategoria: Erasmus+
Niezapomniana wycieczka do jaskini Demoiselles!
Dziś nasi uczniowie mieli okazję odkrywać jedno z najpiękniejszych cudów natury – jaskinię Demoiselles we Francji.
Spacerując po podziemnych korytarzach, podziwialiśmy majestatyczne stalaktyty, stalagmity i ogromną "katedrę", która zrobiła na wszystkich ogromne wrażenie. To była prawdziwa lekcja geologii, historii i… zachwytu nad siłą natury!

- Kategoria: Erasmus+
Piąty dzień praktyk poświęcony był systemom organizacji przestrzeni i zamówień w magazynie. Uczniowie uczyli się odbioru towaru, zarządzania magazynem oraz przechowywania półproduktów i składników.
Logistycy analizowali wpływ układu stref na funkcjonowanie magazynu oraz stosowali metody wyznaczania optymalnych rozwiązań w zakresie zagospodarowania powierzchni magazynowej.