Erasmus+

- Kategoria: Erasmus+
We francuskim klimacie spędziliśmy dzień. Wspominaliśmy pobyt naszych uczniów w Oksytanii. Dzień pełen zabawy, uśmiechu, konkursów, nagród i smakołyków. Wielkie podziękowania dla koordynatorek projektu A. Romamek, A. Kołodziejczyk, dzięki którym uczniowie naszej szkoły co roku mogą doskonalić swoje umiejętności u zagranicznych pracodawców. Podziękowania kierujemy także do wszystkich nauczycieli i uczniów, który przyczynili się do uświetnienia dzisiejszej uroczystości.
Jak było zobaczcie sami.

- Kategoria: Erasmus+
Zapraszamy całą społeczność NORWIDA na podsumowanie projektu ERASMUS+
które odbędzie się 12 czerwca (czwartek)
W PROGRAMIE:
▹ prezentacja z praktyk oraz relacje uczniów
▹ konkursy:
gastronomiczny - “NICEJSKIE SZALEŃSTWO”
hotelarski - “FRANCUSKI ODPOCZYNEK”
logistyczny - “BUDUJEMY WIEŻĘ EIFFLA”
▹ gra w bule - Pétanque
▹ występy artystyczne
▹ ogłoszenie wyników konkursów oraz wręczenie nagród
▹ wspólna degustacja potraw i przekąsek kuchni francuskiej

- Kategoria: Erasmus+
Dziś uczniowie zgłębiali techniki podawania dań i napojów. Nauczyli się zasad doboru odpowiedniej zastawy stołowej i sztućców do różnych dań, co ma kluczowe znaczenie w gastronomii.
Logistycy skupili się na zabezpieczaniu zapasów przed zniszczeniem, ubytkami i kradzieżą. Monitorowali faktyczny stan zapasów, obliczając ich bieżące, maksymalne i zabezpieczające poziomy.

- Kategoria: Erasmus+
Uczniowie z kierunku żywienia projektowali stoły restauracyjne na różne posiłki, takie jak śniadanie, lunch, obiad i kolacja. Dbałość o detale w przygotowywaniu stołów bufetowych i baru była kluczowa. Następnie zajęli się podawaniem posiłków gościom restauracyjnym, dbając o wysoką jakość obsługi.
Logistycy obliczali wielkość i częstotliwość dostaw, analizując stan ilościowy i jakościowy zapasów. Przygotowywali plan dostaw, dobierali odpowiednie opakowania i środki transportu zgodnie z zamówieniami.