Dzień Otwarty 2020 PDF
czwartek, 05 marca 2020 10:21

UWAGA!

W związku z zaleceniami Wojewódzkiej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej dotyczącymi profilaktyki zdrowotnej  Dzień Otwarty w Zespole Szkół Nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku, z dnia 5.03.2020 r. zostaje przełożony.

Odbędzie się w dogodnym terminie, o którym poinformujemy na stronie szkoły i wszystkich zainteresowanych osobiście.

 

 
Aktualna sytuacja epidemiologiczna PDF
wtorek, 03 marca 2020 07:43
Załączone pliki:
Pobierz (Aktualna sytuacja epidemiologiczna.pdf)Aktualna sytuacja epidemiologiczna.pdf1210 Kb
 
„By nie dać się chorobie, zdrowe odżywianie przyda się i Tobie” PDF
poniedziałek, 02 marca 2020 10:28

Jak co roku miesiąc marzec jest czasem kiedy szczególnie dbamy o zdrowie w naszej szkole. Jest to czas  kiedy nieco spada odporność naszych organizmów i łatwo zapadamy na różne choroby, szczególnie te wywoływane przez wirusy grypy.  Do zakażenia dochodzi drogą kropelkową, a także przez kontakt  ze skażoną powierzchnią. Każdy człowiek może przenieść wirusa na skórze rąk, czy ubraniu. Konieczna jest dokładna higiena osobista i stosowanie zasad zdrowego odżywiania, by podnosić odporność organizmu.

 

W szkole pojawiły się hasła promujące zdrowe odżywianie, a także informacje i ciekawostki nt. sposobów dbania o odporność organizmu. W formie filmów edukacyjnych każdy uczeń miał okazję zapoznania się z zasadami zdrowego żywienia na godzinach wychowawczych.

 

Więcej informacji przygotowanych przez Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej IŻŻ, Instytut Żywienia i Żywności oraz Narodowy Program Zdrowia

https://www.youtube.com/watch?v=ltr6xhuHvO4

https://www.youtube.com/watch?v=jgJOS26G1wY

https://www.youtube.com/watch?v=6IFZKkybDOY

https://www.youtube.com/watch?v=J2fK5J27Lc8

 

Szkoła promująca zdrowie

 Monika Bąk

 
Międzynarodowe Targi Expo Sweet 2020 PDF
poniedziałek, 02 marca 2020 10:24

Expo Sweet to największe targi branży cukierniczej i lodziarskiej. W lutym 2020 odbyła się dwunasta edycja tej imprezy w hali Centrum Expo XXI w Warszawie. Na wydarzeniu prezentowały się największe i najważniejsze firmy oferujące maszyny i surowce dla cukierników, piekarzy, lodziarzy, a także właściciele kawiarni i restauracji. Na licznych stoiskach wystawcy z Polski i ze świata prezentowali ciasta, ciastka, lody i desery. Dzięki wielu degustacjom uczestnicy mogli odkryć nowe, wyśmienite smaki różnych rodzajów lodów i słodyczy. Wyjątkową atrakcją targów  były  pokazy włoskiego mistrza gelato - Giacomo Schiavon - właściciela renomowanej lodziarni „La Sorbetteria Castiglione”,  zdobywcy prestiżowych nagród m.in. za najlepsze lody na świecie.

W czasie trzech dni zaplanowano również wiele atrakcji i konkursów rangi mistrzowskiej. Odbyły się m.in. Mistrzostwa Europy w Dekoracji Tortów, Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru oraz Mistrzostwa Polski Uczniów Szkół Cukierniczych. Ummm… było pysznie, słodko i pachnąco czekoladą.  Nasi cukiernicy już potrafią wykonać wyśmienite szpinakowe Pinaatti, które trafiło do nowego katalogu wiosna-lato 2020.

 

 
Pierwsze kroki w kuchni i już sukces, a hotel …to jest moje życie! PDF
czwartek, 27 lutego 2020 13:56

Zespół Szkół nr 1 im. C. K. Norwida w Świdniku chętnie dzieli się wiedzą i umiejętnościami jakich uczą się w szkole nasi uczniowie. Tym razem młodzież Szkoły Podstawowej nr 3 wraz z doradcą zawodowym, Panią Katarzyną Radek wzięła udział w  warsztatach kulinarno – hotelarskich. Pomimo że był  to pierwszy kontakt ze szkołą, a tym bardziej zawodami jakie chcieliśmy przybliżyć, okazało się, że to wyzwanie nie stanowi najmniejszego problemu.  Przyszli Master Szefowie w kuchni poradzili sobie z zadaniami wyśmienicie. Niezastąpiona pizza była obłędna w smaku i wyglądzie. Wszyscy zachwyceni, zajadali ze smakiem swoje pierwsze kulinarne działo. Wiele radości sprawił pobyt w pracowni hotelarskiej, gdzie uczniowie wcieli się w rolę recepcjonistów i innych pracowników hotelu. Młodzież czuła się tam, jak ryba w wodzie. Jeden z chłopców zasiadając w fotelu recepcjonisty powiedział : To jest moje życie… Życzymy kolejnych sukcesów przyszłym gastronomom i hotelarzom.

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.zsnorwid.swidnik.pl/home?start=77#sigFreeId3de2e15a9f

Więcej…
 
Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty PDF
wtorek, 25 lutego 2020 14:25

Pod adresem

https://spswidnik.bip.lubelskie.pl/index.php?id=187&p1=szczegoly&p2=1479708

znajduje się informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty w części 2 i 3 poniższego postępowania:

http://www.zsnorwid.swidnik.pl/zapytania-ofertowe/2294--cypriana-kamila-norwida-w-widniku-objtych-wsparciem-w-projekcie-mistrzostwo-w-zawodzie-kluczem-do-sukcesu-iii-edycja

 
Prace zakwalifikowane do VIII edycji Powiatowego Konkursu Plastycznego "Żołnierze Wyklęci" 2020 PDF
poniedziałek, 24 lutego 2020 00:00

alt

Pragniemy poinformować, że do VIII edycji POWIATOWEGO KONKURSU PLASTYCZNEGO 2020 objętej honorowym patronatem przez Starostę Powiatu Świdnik, Pana Łukasza Reszkę pod hasłem ŻOŁNIERZE WYKLĘCI NIEPOKONANI" zostało zgłoszonych 38 prac.
Do czasu rozstrzygnięcia konkursu tj. do 27 lutego 2020 r. prace są oznaczone numerami porządkowymi.
Więcej…
 
« pierwszapoprzednia11121314151617181920następnaostatnia »

Strona 12 z 185

 EFRR plakat 12.4-1

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

  plakat EFS przed 2018

  plakat EFS poziom po 2018

 EFS plakat pion po2018

12.4 IV

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad