Technikum Nr 2
Technik hotelarstwa PDF Drukuj

logo medium_przezroczyste

REKRUTACJA 2017/2018

 

OFERTA EDUKACYJNA

 

TECHNIKUM NR 2 - TECHNIK HOTELARSTWA

 
 

smPA027045 

Badania rynku wskazują, że kondycja branży hotelarskiej w Polsce jest coraz lepsza. Potrzeba kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa wynika między innymi z tego , że jesteśmy członkiem Unii Europejskiej, a co za tym idzie aktywnym uczestnikiem jej systemu ekonomiczno- społecznego. Wzrasta zapotrzebowanie na usługi hotelarskie i turystyczne. Aby być konkurencyjnym na rynku ,trzeba być dobrym fachowcem, znać języki obce, branżę hotelarską i trendy w niej występujące.

 

W trakcie nauki uczeń zdobywa dwie kwalifikacje:

  • TG.12 Planowanie i realizacja usług w recepcji
  • TG.13 Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

Po ukończeniu szkoły i zdaniu egzaminu zawodowego absolwent otrzymuje dyplom technika hotelarstwa oraz Europass - Suplement w języku angielskim potwierdzający kwalifikacje. Dokument jest honorowany w krajach Unii Europejskiej.

 

       smPA027054

Kompetencje zawodowe technika hotelarza:

  • PB1876399prowadzenie działalności promocyjnej oraz sprzedaży usług hotelarskich
  • rezerwowanie usług hotelarskich
  • wykonywanie prac związanych z obsługą gości w recepcji
  • przygotowanie jednostek mieszkalnych do przyjęcia gości
  • przygotowanie i realizacja zamówień na dodatkowe usługi hotelarskie
  • przygotowywanie i podawanie śniadań w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie

 

Kariera zawodowa:

  • tn DSC_1078kontynuacja nauki na wyższych uczelniach
  • zatrudnienie w renomowanych zakładach hotelarskich, ośrodkach wypoczynkowych, zakładach uzdrowiskowych, pensjonatach zajazdach
  • prowadzenie własnej działalności gospodarczej w zakresie usług hotelarskich
 
Technik logistyk PDF Drukuj

logo medium_przezroczyste

REKRUTACJA 2017/2018

 

OFERTA EDUKACYJNA

 
 
TECHNIKUM NR 2 - TECHNIK LOGISTYK

 

P9236926

 

TECHNIK LOGISTYK   to zawód z przyszłością cieszący się coraz większą popularnością, dający duże perspektywy oraz możliwości na rynku pracy ze względu na konieczność łączenia ze sobą transportu, sztuki negocjacji w logistyce z marketingiem  oraz zarządzaniem działalnością logistyczną, przewozami krajowymi i międzynarodowymi.


W trakcie 4-letniej nauki uczeń zdobywa ns. kwalifikacje:

 

AU.22 Obsługa magazynów.

AU.32 Organizacja transportu


 Po ukończeniu szkoły i zdaniu egzaminu zawodowego absolwent otrzymuje dyplom technika logistyka oraz Europass - Suplement w języku angielskim potwierdzający kwalifikacje. Dokument jest honorowany w krajach Unii Europejskiej.

smPB187496Kompetencje zawodowe technika logistyka:

  • planowanie i organizowanie prac związanych z procesem logistycznym w łańcuchach dostaw
  • zarządzanie zapasami

  • zarządzanie środkami technicznymi podczas realizacji procesów transportowych
  • organizowanie prac związanych z gospodarką magazynową
  • zarządzanie gospodarką odpadami
  • planowanie i organizowanie prac związanych z procesem logistycznym w jednostkach gospodarczych i administracyjnych

Kariera zawodowa:

  • smWP 20151112_11_41_29_Prostudia na  wyższych uczelniach: Politechnika Lubelska, Wyższa Szkoła Ekonomii i Innowacji, Uniwersytet Przyrodniczy
  • zatrudnienie w działach logistyki przedsiębiorstw przemysłowych, handlowych, dystrybucyjnych,  usługowych i spedycyjnych
 
 
 
 
 
 
 
  • smPREZES FIRMY_LOGISTYCZNEJprowadzenie własnej działalności gospodarczej
 
Technik żywienia i usług gastronomicznych PDF Drukuj

logo medium_przezroczyste

REKRUTACJA 2017/2018

 

OFERTA EDUKACYJNA

 

TECHNIKUM NR 2 - TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

tn DSC_1081

TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH   to zawód, który daje możliwość rozwijania swoich zainteresowań kulinarnych, szansę na ciekawą karierę zawodową. Kształtuje umiejętności związane z planowaniem i organizacją żywienia w placówkach żywienia zbiorowego oraz żywienia własnej rodziny.

 

W trakcie nauki uczeń zdobywa dwie kwalifikacje:

TG.07. Sporządzanie potraw i napojów

TG.16. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

 

Po ukończeniu szkoły i zdaniu egzaminu zawodowego absolwent otrzymuje dyplom technika żywienia i usług gastronomicznych oraz Europass - Suplement w języku angielskim potwierdzający kwalifikacje. Dokument jest honorowany w krajach Unii Europejskiej.

 

Kompetencje zawodowe technika żywienia i usług gastronomicznych:

  • 20150925 131817ocenianie jakości żywności oraz jej przechowywanie
  • sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów
  • planowanie i ocena żywienia
  • organizowanie produkcji gastronomicznej
  • planowanie i realizacja usług gastronomicznych

 

Kariera zawodowa;

  • smPB197808kontynuacja nauki na wyższych uczelniach
  • zatrudnienie w podmiotach gospodarczych zajmujących się prowadzeniem działalności gastronomicznej(hotele, restauracja, kawiarnie, pensjonaty), obiektach żywienia zbiorowego, instytucjach zajmujących się upowszechnianiem wiedzy o żywieniu
  • prowadzenie własnej działalności gospodarczej w zakresie usług cateringowych,gastronomicznych.
 


 EFRR plakat

 Plakat projektu 12

 plakat.jpg

Sport w Norwidzie

 

 bip_logo_pomn1_grad