środa, 30 czerwca 2021 09:09 |
W ramach realizacji projektu Mistrzostwo w Zawodzie Kluczem do Sukcesu – III Edycja (Nr RPLU.12.04.00-06-0051/17) uczniowie uczestniczą w wyjazdach studyjnych do firm i przedsiębiorstw związanych z ich profilem kształcenia. Młodzież z klas technik logistyk, technik hotelarz, technik obsługi turystycznej, technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz i cukiernik odwiedziła już takie miejsca jak Kraina Rumianku w Hołownie, Pensjonat Kazimierski w Kazimierzu Dolnym czy Ośrodek Szkolenia Kierowców PIOTR w Chełmie. Uczestnicy tych wyjazdów mieli możliwość poznania jak funkcjonują dane przedsiębiorstwa, czym się zajmują i jakie stanowiska pracy oferują swoim pracownikom. W ramach wizyt studyjnych uczestnicy dowiedzieli się również ciekawych niuansów pracy w recepcji i restauracji hotelowej oraz nietypowych sytuacji jakie mają miejsce w ramach kursów na prawo jazdy. Do tej pory w wyjazdach studyjnych uczestniczyło 160 uczniów, w roku szkolnym 2021/22 wyjazdy są planowane dla kolejnych 40 osób.
Zespół Projektowy
|
Więcej…
|
środa, 30 czerwca 2021 08:46 |
W ramach realizacji projektu Mistrzostwo w Zawodzie Kluczem do Sukcesu – IV Edycja (Nr RPLU.12.04.00-06-0062/18) w czerwcu br. rozpoczęto pierwszą edycję staży dla 38 uczniów ZS Nr1. Uczestnicy z klas Technik Hotelarstwa, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technik Obsługi Turystycznej, Technik Logistyk oraz Szkoły Branżowej I Stopnia (Cukiernik) odbędą 150 godzin stażu u pracodawców w takich zakładach pracy i instytucjach jak: Hotel Avion, Hotel Kaprys, Hotel Lachówka, Dwór Choiny, Restauracja Favilla, Bar Kaloria, Piekarnia Grela, Ośrodek Szkolenia Kierowców Piotr, Ośrodek Szkolenia Kierowców PILOT czy ABM Greiffenberger Polska. W ramach realizacji stażu uczniowie otrzymują stypendium stażowe w wysokości 1750 złotych, stroje służbowe, zwrot kosztów dojazdu oraz są objęci ubezpieczeniem NNW.
Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia i zdobycia wielu ciekawych doświadczeń.
Zespół Projektowy
|
środa, 30 czerwca 2021 08:45 |
W ramach realizacji projektu Mistrzostwo w Zawodzie Kluczem do Sukcesu – III Edycja (Nr RPLU.12.04.00-06-0051/17) w czerwcu br. rozpoczęto kolejną edycję staży dla 61 uczniów ZS Nr 1. Uczestnicy z klas Technik Hotelarstwa, Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, Technik Obsługi Turystycznej, Technik Logistyk odbędą 150 godzin stażu u pracodawców w takich zakładach pracy i instytucjach jak: Hotel Avion, Hotel Kaprys, Hotel Lachówka, Dwór Choiny, Restauracja Favilla, Bar Kaloria, Ośrodek Szkolenia Kierowców Piotr, Ośrodek Szkolenia Kierowców PILOT czy ABM Greiffenberger Polska. W ramach realizacji stażu uczniowie otrzymują stypendium stażowe w wysokości 1750 złotych, stroje służbowe, zwrot kosztów dojazdu oraz są objęci ubezpieczeniem NNW. Osób chętnych do kolejnej edycji staży jak zwykle nie brakowało.
Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia i zdobycia wielu ciekawych doświadczeń.
Zespół Projektowy
|
piątek, 25 czerwca 2021 06:50 |
|
piątek, 25 czerwca 2021 06:49 |
|
wtorek, 22 czerwca 2021 11:00 |
|
Więcej…
|
wtorek, 22 czerwca 2021 10:00 |
Prezentujemy najlepszych uczniów, zestawienia wyników nauczania oraz frekwencji klas
w roku szkolnym 2020/2021
|
Więcej…
|
|
|
|
Strona 68 z 280 |