Praktyki na Cyprze dla absolwentów |
poniedziałek, 26 lutego 2018 08:21 | |||
Rozpoczynamy rekrutację uczniów klasy 4 technik żywienia i usług gastronomicznych do projektu „Na staże na Cyprze". Zapewnione jest: podróż, zakwaterowanie, wyżywienie, kieszonkowe oraz program kulturowy m.in. zwiedzanie itp. Praktyki trwają 2 miesiące, są planowane w sierpniu i wrześniu 2018, w lipcu planowane są zajęcia przed wyjazdem, m.in. kurs doskonalący język obcy. Po realizacji praktyki możliwość zatrudnienia na Cyprze.
Warunki ubiegania się o miejsce na praktyki:
· pozostawanie bez zatrudnienia po zakończeniu szkoły,
· referencje od szkoły.
Liczba miejsc ograniczona, o kolejności decyduje punktacja uzyskana za poniższe osiągnięcia:
· ocena końcowo roczna z języka angielskiego
(dobra- 1pkt, bardzo dobra - 2pkt, celujący – 3pkt), · średnia ocen z przedmiotów zawodowych za 1 semestr 2017/18
(pow. 4,0 – 1pkt, pow. 4,5 – 2pkt, pow. 5,0 - 3pkt),
· zachowanie końcowo roczne
(bardzo dobre – 1pkt, wzorowe – 2pkt), · uzyskane świadectwa kwalifikacji zawodowych
(1 kwalifikacja - 1pkt, 2 kwalifikacje - 2pkt),
· w przypadku takiej samej liczy uzyskanych punktów, o kolejności decyduje frekwencja na szkoleniu z projektu unijnego: Jęz. angielski dla barmanów(zajęcia w piątki o godz. 15:00) liczona od 2 marca 2018,
Listę chętnych uczniów na praktyki przekazuje gospodarz klasy do wychowawcy w terminie do 10 marca 2018. O wynikach rekrutacji uczniowie zostaną powiadomieni przez wychowawcę po zakończeniu roku szkolnego.
Kierownik szkolenia praktycznego
Agnieszka Dziedzic
|